Blomsterkärlek
Snittblommor, buketter, dekorationer - vi älskar alla

Låt mig förgylla din dag med en bukett. Sedan september 2018 driver jag Rebecka, Happy Friday Flowers från min ateljé i mitt garage på kerstis väg i Hjärup. 

Mitt intresse och kärlek till blommor har funnits så länge jag kan minnas, jag kan lätt återkalla minnen i olika blommor och dess dofter. Syren förknippar jag starkt med min farmor som så ofta i maj kom hemcyklandes till oss med cykelkorgen full av doftande syren. 

Något av mina första minnen är hur jag och min barndomsvän Maja plockar blommor på ängen utanför vårt hus. Ett annat minne är inte fullt så moraliskt vackert men ganska roligt, jag och min kompis Lena gick in i en trädgård i vårt område där jag växte upp och plockade en hel bukett med rabattblommor som vi stolt levererade till våra mammor, de blev inte riktigt lika glada och vi fick gå tillbaka och be om ursäkt till ägarna.

Passionen för blommorna väcktes till liv sommaren 2012, då jag min man Patrik och våra döttrar Alice och Alma flyttade in på kerstis väg i Hjärup, i ett 70-tals hus med en uppväxt helt fantastisk trädgård. De förra ägarna som byggt upp trädgården, hade lagt all sin kärlek där och det kunde vi både se och känna. Första sommaren förundrades jag varje dag av nya vackra blommor och växter som dök upp, utan att veta vare sig namn eller skötsel... Kunskapen kom med åren och passionen växte sig starkare och starkare. 

Våren 2018 tog jag en floristkurs på Ingvar Strandhs blomsterskola i Härup, med Jenny Strandh som en av lärarna. Jag har även tagit kurser hos min favoritflorist och blomsteridol Anna Gouteva.